Volvo Ocean Race

Met indrukwekkende beelden vertelt Gerd-Jan Poortman over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race; hoe er op een zeilboot 9 maanden lang in een team van 20 personen 24 uur per dag topprestaties geleverd werden.

Gerd-Jan Poortman deed twee keer mee aan de zwaarste zeilrace ter Wereld, de Volvo Ocean Race. De eerste keer was in 2006/2007voor de talentenboot van ABN AMRO. Zijn tweede deelname in 2008/2009 was voor verzekeraar Delta Lloyd.
Al op zes jarige leeftijd is Gerd Jan Poortman begonnen met zeilen. Vanaf zijn twaalfde deed hij mee aan zeilwedstrijden. In die tijd heeft hij in verschillende boten deelgenomen aan wedstrijden over de hele wereld. Hierbij wist hij diverse titels in de wacht te slepen. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup. In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd als een van de ‘high potentials’ voor de witte bankboot van Team ABN AMRO. In de eerste etappe zetten hij en zijn bemanning het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls.

Met indrukwekkende beelden vertelt hij over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race; hoe er op een zeilboot 9 maanden lang in een team van 20 personen 24 uur per dag topprestaties geleverd werden. Over teambuilding, leiderschap, samenwerking, communicatie, innovatie, ontwikkeling, veiligheid en risicomanagement.

U bent op dit moment niet ingelogd