Olympic Night

Weer een huldiging van onze Olympische dames? Nog een medaille voor Naomi van As, Joyce Sombroek en Kim Lammers? Nee, maar wij zijn wel vereerd om deze 3 sterren van Laren, die hebben geschitterd tijdens de Olympische Spelen in London deze zomer, in ons midden te hebben.

En wij hebben ze met de Erfgooiers Business Club nog even in ‘t zonnetje gezet! Onder bezielende begeleiding van oud olympisch kampioene Elsemieke Havenga mochten wij nog een paar mooie achtergrondverhalen van deze dames te horen krijgen.

Naomi van As

Zij won niet alleen dit jaar met het damesteam een gouden medaille op de Olympische Spelen maar deed dat ook in 2008. Zij speelde meer dan honderd interlands voor de nationale vrouwenploeg, waarin zij 21 keer scoorde. Haar Oranje-debuut maakte de aanvalster in 2003. Zij speelde eerder bij HC Klein Zwitserland, HDM. In het seizoen 2004-2005 werd Naomi verkozen tot beste speelster in de Rabo Hoofdklasse door coaches van alle hoofdklasseclubs. In 2006 werd zij genomineerd door de Féderation Internationale de Hockey (FIH) voor Worldhockey Young Player of the Year.

Kim Lammers

Kim speelde ruim 150 officiële interlands voor de Nederlandse vrouwenploeg en zij is hard op weg het all-time doelpuntenrecord van Mijntje Donners -van 97 interlanddoelpunten- te evenaren. Zij speelt al sinds 2002 in het Oranje team. In de nationale Hoofdklasse wist Lammers in het seizoen 2006/2007 de afscheidnemende “Mijntje” van een laatste topscorerstitel te weerhouden. Kim kon door een lastige knieblessure niet meedoen aan de Olympische Spelen in 2008; een MRI wees uit dat zij haar kruisband had afgescheurd. Clubtrouw heeft Kim Lammers hoog in het vaandel staan. In de Nederlandse hockeyhoofdklasse kwam ze tot op heden enkel uit voor Laren.

Joyce Sombroek

Onze keeper! En onze rots in de branding! Speelde deze zomer in het nationale vrouwenteam in London en kwam terug met een gouden medaille. Zij speelt sinds 2009 voor Laren. Daarvoor speelde zij in Lochem en bij Schaerweijde. In 2010 debuteerde ze in het Nederlands team waarmee zij in 2011 Europees kampioen werd en de Champions Trophy won.

Bring a Friend
Namens de Erfgooiers Businessclub nodigen wij je van harte uit om iemand mee te nemen waarvoor je denkt dat een eventueel lidmaatschap interessant en/of gezellig kan zijn! Menu Op het menu staat weer de specialiteit van het huis en het favoriete menu van de Erfgooiers: biefstuk & frites.

U bent op dit moment niet ingelogd