Aanvang
19.00 uur bij Bistro Zuijderhoudt op het Krommepad in Laren
De winter is weer in aantocht en het wordt weer tijd voor hazenpeper en eendenborst!
Nog elk jaar stijgt de wildconsumptie in Nederland maar weten we eigenlijk wel wat we eten en waar het vandaan komt?
Vroeger lagen de hazen en de fazanten bij de slager en de poelier in de winkelstraat en nam je het wild aan het stuur van je fiets mee naar huis om het thuis schoon te maken en te bereiden. Hoewel we liever scharrelvlees en scharreleieren eten in plaats van vlees uit de bio-industrie en veel geld willen betalen voor andere natuur producten vinden we het feit dat mensen dieren doodschieten, vaak maar zielig.
Thijs Linthorst
We hebben Thijs Linthorst als gepassioneerd jager gevraagd om een inleiding te geven over de jacht van vandaag, wat er is veranderd en wat je moet weten om goed voorbereid het winter-wild seizoen in te gaan.
Onder begeleiding van de culinaire kunsten van Robert Zuijderhoudt kunnen jullie wel raden wat er die avond op het menu staat.
Aanmelden
Laat weten of je erbij bent of niet! Informeer ons door een simpel mailtje naar info@erfgooiersbc.nl.
Gezien de locatie capaciteit is dit event alleen voor leden.